onsdag 14 mars 2012

Egen pepprig pesto är grejen

















"Pesto är tusen gånger godare att göra själv än att köpa färdig på burk. Röd eller grön spelar ingen roll. Det går även fort vilket ni kanske märkt att jag gillar. Min lilla kvartersbutik har ofta färsk basilika för en tia. Och tar du rostade solrosfrön istället för nötter så kan även nötallergiker få njuta."

Röd pesto

2 dl soltorkade tomater (gärna egna inlagda)
2 vitlöksklyftor
½ kruka färsk basilika
2 dl rostade solrosfrön
1-2 dl olja (raps om du ska förvara i kyl, annars gärna olivolja)
1 dl riven parmesanost (kan uteslutas)
1 msk balsamvinäger
 ev. salt

Mixa allting med en stavmixer eller i matberedare. Smaka av med salt. Förvaras i glasburk med extra olja på toppen


Grön pepprig pesto

2 krukor färsk basilika
ruccola en näve
2 dl rostade solrosfrön
2 vitlöksklyftor
1 dl parmesanost, riven
1-2 dl olja, oliv- eller rapsolja

Mixa allt i matberedare eller med en stavmixer (inte enligt traditionellt recept, men det struntar vi i). Smaka av med salt. Förvaras i glasburk med extra olja på toppen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar